Lluís Cortadellas fa el cim de Gasherbrum II

Dimecres, 21 de juliol de 2021 a les 12:00

El canoví Lluís Cortadellas feia el cim Gasherbrum de 8.034 metres d’altitud aquest passat diumenge, juntament amb els seus companys d’expedició.

The Altitude Team és el nom que porta l’expedició que lidera Cortadellas i que formen els joves catalans de menys de 30 anys Albert Vilarroya, Ignasi Sala, Ferran Pérez i el gallec Gonzalo Fernández.

El passat 27 de juny arribaven al camp base dels Gasherbrum i van prendre’s un temps per aclimatar-se abans de començar el programa previst.  Per no córrer riscs innecessaris, totes les etapes les van realitzar de matinada, ja que la capa de neu és més estable.  Per sort, la bona climatologia els va acompanyar.

L’itinerari es cobria amb 4 etapes, una a diari.  La primera començava amb l’ascensió del C1 on havien de superar un glaciar de moltes esquerdes. Els següents dies ascendien el C2 i el C3, aquest darrer de gairebé 7.000m, abans no atacar l’objectiu final.

El cim el feien amb èxit a les 11.30 (8.30h hora espanyola) del diumenge 18 de juliol i sense ajuda d’oxigen.  Per la gran majoria dels joves alpinistes aquesta fita va ser el seu primer vuit mil. 

Lluís Cortadellas es va iniciar en els vuit mil amb Sergi Mingote (EPD).  Va tenir la sort de poder acompanyar-lo en el seu retorn a l’alpinisme d’elit, després de deixar la política.  Cortadellas va formar part de la seva primera expedició on Mingote coronava el Broad Peak i seguidament el K2.  Però en Lluís es va quedar en el coll d’ampolla del Broad Peak a uns 8.025 metres i va haver de renunciar l’ascens al K2, perquè es va quedar sense bateria en el frontal.

Lluís Cortadellas portava en el seu equip personal un objecte molt especial i que significa molt per ell: Una placa en memòria al paretà Sergi Mingote, que ens va deixar el passat 16 de gener. La intenció de Cortadellas  era col·locar aquesta placa en el memorial que hi ha abans d’arribar al camp base del K2, punt on precisament l’alpinista de Parets del Vallès perdia la vida.  

Els dos Gasherbrum, que en el idioma balti significa “muntanya preciosa”, formen part d’un conjunt de muntanyes liderades pel K2,  situat a la zona nord-est del Glaciar Baltoro, a la serralada del Karakórum.

 

 

Darrera actualització: 26.07.2021 | 09:31