Mar Ibáñez, Bernat Iglesias i Ignasi Simon, finalistes de la cinquena edició del premi Talent Jove

Divendres, 26 d'abril de 2024 a les 00:00

El premi l’atorga el Consell Comarcal en col·laboració amb Premsa d’Osona SA i està emmarcat en el premi “Vallesà de l'Any”. Vol posar en valor la joventut vallesana que destaca en algun tipus de sector o d’activitat.

Mar Ibáñez, de Vilanova del Vallès, Bernat Iglesias, de Santa Eulàlia de Ronçana i Ignasi Simon, de Lliçà d’Amunt, han estat escollits finalistes del premi Talent Jove, en l’edició corresponent al 2023.

Es tracta de la cinquena edició del premi que atorga el Consell Comarcal en col·laboració amb Premsa d’Osona SA, emmarcat en el premi “Vallesà de l'Any”, i vol posar en valor la joventut vallesana que destaca en qualsevol tipus de sector o d’activitat a la comarca o al món, sense cap tipus de restricció en quant a l’àmbit (esportiu, musical, emprenedoria, ensenyament, voluntariat, activisme ...).

Enguany hi ha hagut 18 candidatures proposades pels ajuntaments de l’Ametlla del Vallès (2), Bigues i Riells (2), Canovelles (2), Cànoves i Samalús (2), les Franqueses del Vallès (1), la Garriga (1), Llinars del Vallès (1), Lliçà d’Amunt (1), Montornès del Vallès (1), Sant Celoni (1), Sant Fost de Campsentelles (1), Santa Eulàlia de Ronçana (1) i Vilanova del Vallès (2). 

De les 18 candidatures, 6 estaven relacionades amb l’esport, 3 amb el món acadèmic, 2 amb el món del motor, 2 amb la cuina, 2 amb el cinema, 1 amb el món dels tatuatges, 1 amb les xarxes socials i 1 amb el món dels escacs.
La persona guanyadora es coneixerà a la gala “Vallesà de l’any” que organitza el diari El9Nou i que se celebrarà el 15 de maig a la Sala del Teatre del Centre Cívic de Sant Feliu de Codines i on també s’atorgarà el Premi “Lideratge Territorial”, impulsat per Pimec.

La quarta edició del premi la va guanyar Carla Gámez, d’Aiguafreda, la tercera, Gemma Font, de Tagamanent; la segona, Marc Fuentes, de Montornès del Vallès proposat per Vilanova del Vallès; i la primera edició del premi la va guanyar Anna Martínez, de Sant Fost de Campsentelles.

Mar Ibáñez té 20 anys i és pastissera. 

En acabar l’ESO a va començar a formar-me en cuina i pastisseria a l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona. Va cursar un cicle mitjà de 3 anys que combinava 2 anys de cuina i pastisseria i un tercer any de pastisseria, concretament de postres de restaurant. 

Quan va finalitzar el segon any, va fer unes pràctiques de 3 mesos al Restaurant Hisop de Barcelona (1* Michelin). Posteriorment va estar 2 mesos a la Pastisseria Hofmann i, en finalitzar el tercer any, va tenir l'oportunitat de passar per la pastisseria d'El Celler de Can Roca durant 8 mesos, i 2 mesos a Casa Cacao. 

Ha participat en diversos concursos gastronòmics, com el concurso Generación Belcolade, entre d'altres, on va aconseguir la segona posició. 

Recentment, ha participat en el concurs de postres internacional The Best Dessert on ha obtingut la tercera i primera posició, aconseguint els títols "Millor Postre Creatiu" i "Millor pastissera de restaurant". 

Actualment és la cap de pastisseria del Restaurant Hisop, però aviat emprendrà un camí nou que està per definir, però que combinarà amb estudis de pastisseria a l'escola Espai Sucre de Barcelona.


Bernat Iglesias té 22 anys, i és cuiner.
Va començar el seu camí al restaurant Villa Mas de S’Agaró i, en acabar els seus estudis de cuina, va treballar al restaurant Lasarte de Barcelona, de Martin Berasategui (3* Michelin) com a pastisser. 

Durant aquesta etapa va fer un programa de cuina a Canal Set de Santa Eulàlia de Ronçana, on tractaven amb el producte local i de temporada. També va col·laborar a la Fira del tomàquet amb un tast. Aquest anterior mes de novembre va marxar a Suïssa a treballar com a xef pastisser al restaurant Colani (1* Michelin) a Sant Moritz durant la temporada d’hivern. 

Des de mitjans del mes de febrer està com a cap de partida de postres al restaurant Cheval Blanc (3* Michelin) de Peter Knogl, a Basilea.

Recentment també ha participat fent la prèvia de la Fira del Tomàquet 2023 i ha apadrinat la Fira de la Botifarra 2024 de la Garriga.


Ignasi Simon té 24 anys i destaca pels seus assoliments acadèmics i en investigació a nivell nacional com internacional en l’àmbit de la nanotecnologia. 

Durant la seva etapa a l’IES Lliçà va ser guardonat amb una estada científica als laboratoris del Dr. Borrós a l’Institut Químic de Sarrià, on va ser introduït al món de les nanopartícules. Aquesta experiència el va conduir a cursar el grau de Nanociència i Nanotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Durant el seu període com a estudiant a la UAB, va ser distingit com al millor estudiant de la seva classe i segon de la promoció. Després d’una estada científica a Werfen, va ser seleccionat entre més de mig centenar d’estudiants per realitzar una estada científica al Carbon Bionanotechnology Lab, situat al Centre d’Investigació Cooperativa en Biomaterials, a Sant Sebastià. El projecte desenvolupat va concloure en una patent que actualment es troba pendent de publicació.

En l'últim any de grau, va ser seleccionat per completar els seus estudis a la University of California San Diego (UCSD), als Estats Units. Allà va seguir estudis de grau i postgrau al departament de Nanoenginyeria, assolint un Grade Point Average. Durant la seva estada, va fer investigació al grup de Nanobioelectrònica, sota la direcció del prestigiós professor Joseph Wang, un dels científics més influents a nivell mundial. Els resultats del treball realitzat es van publicar a la revista científica American Chemical Society Analytical Chemistry. 

També va treballar sota la supervisió dels professors Darren J. Lipomi i David P. Fenning. Els resultats d'aquest treball van ser publicats a l'American Chemical Society Applied Materials & Interfaces, i un altre article científic està a l'espera de publicació a la revista científica Advanced Energy Materials.

L'estiu del 2022 va ser un dels 23 estudiants escollits d'entre més de 3.000 per participar en una estada científica al Vienna BioCenter Summer School, a Àustria. Allà va treballar en un projecte de recerca amb el grup de Microscòpia Quàntica i Biofísica del Professor Thomas Juffmann als Max Perutz Labs. 

Posteriorment va rebre una de les beques de “La Caixa” Postgraduate Fellowship Abroad, entre 1.000 estudiants destacats d'Espanya i Portugal. Va ser seleccionat com un dels 100 millors per realitzar els seus estudis de Màster a la University of Manchester, al Regne Unit. 

Aquesta beca li va permetre completar el Màster en Nanomaterials. Durant la seva estada al Regne Unit, va fer investigació al National Graphene Institute i al Henry Royce Institute. Es va graduar amb distinció i va ser reconegut amb el Premi del Departament de Materials en Nanomaterials. Posteriorment va ser seleccionat com a estudiant de doctorat a la Technische Universiteit Delft (TU Delft) als Països Baixos. 

Actualment està immers en el projecte europeu Integrative Neuromedicine Flagship, una iniciativa col·laborativa que involucra l'Erasmus Medical Center, la University Erasmus Rotterdam i la TU Delft. 

En concret, l’Ignasi està dirigint el desenvolupament de sistemes avançats de lliurament de medicaments al cervell mitjançant nanopartícules biològiques i ultrasons, amb l'objectiu de tractar malalties neurodegeneratives i càncer cerebral. 

Tot i haver començat el seu programa de doctorat al novembre de 2023, ja ha publicat el seu primer article científic a la revista Advanced Drug Delivery Reviews.

 

Font:
Consell Comarcal del Vallès Oriental
 

Darrera actualització: 26.04.2024 | 14:21