Municipals 2019: Qui pot votar?

Dilluns, 6 de maig de 2019 a les 14:00

A les eleccions municipals del proper 26 de maig podran participar tots els espanyols majors d’edat que resideixin a Espanya i figurin inscrits al cens electoral.

També podran votar els ciutadans de la Unió Europea majors d’edat residents a Espanya, que figurin a les llistes electorals i que hagin manifestat la seva intenció de votar a les eleccions municipals.  Aquest manifest de la voluntat d’exercir el dret de sufragi a Espanya té caràcter permanent mentre el ciutadà continuï residint a Espanya, sempre i quan no es declari el contrari.

D’altra banda, els ciutadans majors d’edat de països amb acord de reciprocitat sobre participació a les eleccions municipals que figurin inscrits al cens electoral també podran votar. Els Estats amb acords de reciprocitat en vigor a setembre de 2015 subscrits per Espanya són: Noruega, Equador, Nova Zelanda, Colòmbia, Xile, Perú, Paraguai, Islàndia, Bolívia, Cap Verd, República de Corea i Trinitat i Tobago, Estats que reconeixen el dret de vot a les eleccions municipals als ciutadans espanyols residents al seu territori.

Pel que fa a les eleccions al Parlament Europeu que se celebren el mateix dia, podran votar tots els espanyols majors d’edat inscrits al cens electoral i també els membres d’altres països de la Unió Europea que resideixin a Espanya, figurin empadronats a un municipi espanyol i hagin manifestat la voluntat de votar a Espanya a aquestes eleccions.

 

Font:
Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 03.05.2019 | 14:11