Nens i nenes de tercer de primària visiten l’Ajuntament

Dijous, 13 de febrer de 2020 a les 10:40

Coneixement del Medi és l'assignatura en comú impartida en diferents nivells per a l'alumnat de l'Estelada per donar-los a conèixer de forma progressiva tot el municipi i el seu entorn.

El passat divendres 7 de febrer va tenir lloc en aquest Ajuntament la visita dels alumnes de tercer de primària de l’Escola l’Estelada.  Aquesta activitat anual, queda  emmarcada dins la matèria “Coneixement del Medi”, una proposta adreçada als alumnes de tercer curs d’educació primària que consisteix en una visita a l’Ajuntament de Cànoves i Samalús.   

L’objectiu d’aquesta visita és que l’alumnat conegui l’Ajuntament insitu, el seu funcionament i les decisions que es poden prendre. També serveix per treballar les nocions de responsabilitat en l’exercici de drets i deures com a ciutadans. 

Durant la visita, els alumnes eren guiats per la regidora d’Ensenyament, Judit Grau, que també acompanyaven el director de l’escola, Josep Painous i respectius professors.  Al llarg del recorregut, els alumnes visitaven les diferents dependències d’aquesta Administració on eren rebuts pels responsables de cadascuna d’elles.  D’aquesta manera, els alumnes rebien una explicació específica de la gestió que es desenvolupa en cada departament. 

Aquesta activitat educativa es desenvolupa en diferents nivells al llarg dels cursos de primària i es treballen diferents àmbits per anar ampliant mica en mica el coneixement del municipi en aspectes tant rellevants com la seva organització, l’activitat social i econòmica que s’hi desenvolupa, el seu patrimoni, així com també el seu entorn natural, aquest darrer punt desenvolupat dins del Projecte Montseny  com l’activitat principal que porten a terme els nivells de segon, quart i sisè de primària, entre d’altres.  Aquest progrés culmina amb la visita d’institucions supramunicipals com el Parlament de Catalunya, per exemple.

Darrera actualització: 13.02.2020 | 10:58