Nou DNIe 4.0 Europeu

Dimarts, 12 d'octubre de 2021 a les 14:00

El nou DNIe 4.0 va entrar en vigor a partir del 2 d’agost i és comú per als 27 països de la Unió Europea.

S’ha actualitzat amb mesures de seguretat per complir amb el Reglament UE 2019/1157 del Parlament Europeu i del Consell de 20 de juny de 2019 i és més tecnològic que mai perquè la Policia Nacional d’Espanya està treballant en una app mòbil que ens permetrà dur-lo integrat al nostre smartphone tal i com ja ho està el permís de conduir a miDGT que centralitza tota la nostra informació i gestions amb la DGT en el nostre dispositiu mòbil.

Per abordar el frau dels documents de viatge, el nou DNI electrònic 4.0 incorpora totes les mesures de seguretat i d’usabilitat de l’anterior format 3.0, i afegeix:

  • El codi de dues lletres de l’estat membre (ES en el cas d’Espanya), imprès en un rectangle blau i envoltat de dotze estrelles com la bandera de la UE.
  • La denominació en anglès (National Identity Card) ja que la normativa europea exigeix que les paraules "document d’identitat" figurin com a mínim en altra llengua oficial de la Unió.

Ja no caldrà portar les fotografies de carnet a la comissaria per renovar-lo sinó que les imatges seran preses en les pròpies instal·lacions de la Policia, tal i com succeeix amb el carnet de conduir, això suposarà menys despesa per al ciutadà.

Aquest nou format s’anirà implementant paulatinament a tots les Unitats de Documentació de tota Espanya per a que el proper mes d’agost totes les Unitats de Documentació el puguin expedir.

 

Font:
Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 08.10.2021 | 09:00