Oberta la comanda de planter de varietats locals de tomàquets als productors d’horta de la comarca 

Divendres, 12 de febrer de 2021 a les 10:15

El Consell Comarcal, l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i l'Associació Llavors Orientals comencen a treballar en l’organització la Fira Lliga't a la terra i el Mercat del Planter 2021.

El Consell Comarcal, juntament amb l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i l'Associació Llavors Orientals han començat a treballar en l’organització la Fira Lliga't a la terra i el Mercat del Planter que se celebrarà, si les mesures sanitàries ho permeten, el proper mes d’abril de 2021.

Així, ja s’ha començat a organitzar el planter per als productors d'horta de la comarca que vulguin tenir als seus camps de cultiu planter de varietats locals de tomàquets del Vallès. 

El planter és ecològic, i prové de varietats locals que cada any preparen des de l'Associació Llavors Orientals amb les llavors dels tomàquets que han plantat a l'Hort Experimental de l'Espelt, que està situat a la finca del Moli d'en Vendrell, un productor de Santa Eulàlia de Ronçana que cedeix part dels seus camps per poder fer llavors de varietats locals de tomàquet, mongetes o varietats locals d'hivern.

Aquesta primer planter que es posa a disposició està adreçat només a professionals. A partir de mitjans de març s'obrirà la comanda per a horts particulars, que també podran adquirir aquest planter de varietats locals a través de la pàgina web de l'Associació Llavors Orientals. La data màxima per fer la comanda és el dilluns 15 de febrer.

Des de Llavors Orientals s’estant preparant les safates per fer el planter de les varietats locals de tomàquets, que es poden consultar en aquest enllaç: VARIETATS

Els productors i productores d’horta interessades en comprar planter de varietats locals de tomàquet cal que facin arribar la comanda online a través del següent enllaç  COMANDA PLANTER

 

 

Font:
Consell Comarcal del Vallès Oriental

Darrera actualització: 12.02.2021 | 10:08