Oberta la convocatòria per presentar candidatura als premis LISMIVO 2021

Divendres, 23 de setembre de 2022 a les 09:00

Reconeix les empreses que treballen per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional.

Avui s’ha obert el termini per a què les empreses presentin les seves candidatures a la VI edició dels Premis i distintius Lismivo, que tenen com a objectiu fer un reconeixement i valoració pública de la tasca social de les empreses per a la inserció laboral de persones amb diversitat funcional i per a la responsabilitat social corporativa corresponent a l’any 2021.

El termini finalitza l’11 d’octubre i les candidatures s’han de presentar en el registre electrònic del Consell Comarcal mitjançant instància genèrica. Tota la informació es pot consultar al web del Consell Comarcal.

El premi distingeix les empreses amb centre de treball a la comarca del Vallès Oriental que garanteixin el dret a la igualtat d’oportunitats i de tracte de les persones amb diversitat funcional a través de l’accés a l’ocupació. Així mateix, s’inclouen criteris de responsabilitat social corporativa.

Es tenen en compte criteris com el percentatge de contractació de persones amb discapacitat, o es puntua, també, la franja d’edat, els contractes indefinits, contractes a jornada complerta, antiguitat, els contractes amb persones amb diversitat funcional amb especials dificultats o els contractes de treball amb dones amb un reconeixement del grau de discapacitat igual o superior al 33%.

També es puntua aquelles empreses que adquireixen productes o serveis a centres especials d’ocupació o que col·laboren amb entitats per a la inclusió laboral de les persones amb diversitat funcional, acollir una o més persones amb diversitat funcional en règim de pràctiques, o altres aspectes com fer formació a les persones treballadores en temes d’inserció laboral i/o de riscos laborals, fer xerrades de sensibilització sobre la inserció laboral i/o de responsabilitat social corporativa o la participació de les persones amb diversitat funcional a les formacions. 

S’inclouen, també, altres criteris de responsabilitat social corporativa, com tenir contractada l’electricitat amb proveïdors que garanteixin un baix impacte ambiental en la producció, disposar de vehicles de baixes emissions, disposar d’un sistema de gestió ambiental certificat EMAS o ISO 14001 o tenir alguna font de generació d'energia pròpia.

Poden ser beneficiàries d’aquest premi, exclusivament, les societats de capital o les cooperatives amb centre de treball a la comarca del Vallès Oriental i amb contractes de treball de persones amb diversitat funcional en l’esmentat centre de treball. No poden ser beneficiàries d’aquest premi les empreses que siguin centres especials de treball (CET) ni empreses d’inserció.

Les candidatures es poden presentar en el registre electrònic del Consell Comarcal mitjançant el tràmit de la instància genèrica fins a l’11 d’octubre.

El premi consisteix en una Dona d'Aigua elaborat pel Taller Alborada i dos publireportatges a la premsa comarcal.

Dara Pharma (Granollers) -1a edició-, l’Hospital Asil (Granollers) -2a edició-, Arkema Química (Sant Celoni) -3a edició-, Dara Pharma (Granollers) i Xócala (Cardedeu)- 4a edició i TI Group Automotive Systems -5a edició-- han estat les empreses guanyadores del premi en les cinc edicions anteriors.

Aquesta iniciativa és una de les actuacions de la xarxa Lismivo amb la intenció de reconèixer i valorar públicament la tasca social de les empreses que aposten per la integració laboral de les persones amb diversitat funcional i la responsabilitat social corporativa.


Font:
Consell Comarcal del Vallès Oriental

Darrera actualització: 22.09.2022 | 08:16