Obres de millora per accedir a l’embassament de Vallforners

Divendres, 24 de febrer de 2023 a les 17:00

El cost de l’actuació és de 30.700,12€  finançats amb una aportació del 80% de la Diputació de Barcelona i el 20 % restant a càrrec de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús.

El Govern local aprovava en Junta l’acceptació d’un ajut atorgat per la Diputació de Barcelona que ascendeix a 24.628,53 € pel manteniment de pistes corresponents a la xarxa bàsica de camins municipals.  

L’Ajuntament de Cànoves i Samalús ha destinat aquest import per l’arranjament parcial del camí que puja la presa de l’embassament de Vallforners.  Sobre aquest import, l’Ajuntament ha afegit una partida pressupostària de 6.071,59 € per poder finalitzar aquesta primera fase de les dues que es preveuen.

Els treballs han consistit en cimentar la plataforma central del camí per evitar la pols al pas dels vehicles, ja que és una zona freqüentada pels turistes que visiten el Parc Natural del Montseny, i també per mantenir el camí fermament arranjat.  D’aquesta manera, ja no s’haurà de procurar pel manteniment anual com es feia fins ara, ja que el trànsit rodat juntament amb els episodis de pluja intensa al llarg de l’any malmetien el ferm d’aquest tram de pendent fort. El fet de no haver de portar aquest maquinari cada any, juntament amb el nou material d’arranjament, també contribueix positivament en el medi ambient.

Al llarg d’aquesta primera fase, que es tradueix en 300 metres d’una capa gruixuda de ciment tractat, s’han reblat els vorals amb tutú fins anivellar-ho amb la plataforma central de ciment.  D’aquesta manera, els turistes podran trepitjar còmodament sobre terra i no directament sobre la duresa del ciment.  Alhora, s’ha tractat tot amb un color natural per equilibrar l’impacte visual sobre l’entorn.  També s’ha aprofitat per fer la neteja dels vorals i la desbrossada de la vegetació a banda i banda del camí, allà on era necessari.

El manteniment dels camins forma part del Programa sectorial per la millora de camins municipals 2022-2023 de la Diputació de Barcelona. Enguany, es preveu cimentar la part restant que queda fins arribar a la seva base, on es troba l’aparcament de Vallforners i es compte amb un import ja concedit de 20.450,47€ que aporta Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 24.02.2023 | 13:09

Imatges