Pressupost participatiu 2021: Obert el període de presentació de propostes per a la ciutadania

Divendres, 25 de setembre de 2020 a les 14:20

Un any més, el Govern local proposa a la ciutadania el destí d’una part dels recursos municipals previstos en el futur pressupost de 2021.

La iniciativa dels pressupostos participatius és un nou pas endavant en la tasca desenvolupada per part de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús en la línia de crear un govern obert, transparent i participatiu.

L’objectiu principal dels Pressupostos participatius és implicar la ciutadania en la presa de decisions responsables sobre el destí d’una part dels recursos públics, mitjançant un sistema reglat i ordenat de participació.  És una forma de planificar la despesa municipal el més ajustada possible a les prioritats ciutadanes.

El pressupost municipal és l’eina més important que disposa l’Ajuntament per a donar resposta a les necessitats del municipi i de la seva ciutadania. La partida d’inversions permet desenvolupar actuacions de poble que poden incidir sobre l’espai públic, l’urbanisme, equipaments o la mobilitat.

En el context de Catalunya i, concretament, la comarca del Vallès Oriental, la participació ciutadana ha arrelat fortament i els Pressupostos participatius compten amb nombrosos casos d’èxit, que serveixen de model i estímul per al nostre municipi.

A partir del proper dilluns 28 de setembre i fins el 23 d’octubre, la ciutadania ja pot decidir el destí de quinze mil euros de la partida d’inversions del pressupost municipal per l’any 2021 per millorar el nostre municipi.

Darrera actualització: 25.09.2020 | 14:24