Quaranta-cinc entitats del Vallès Oriental es distingeixen amb el segell Biosphere

Divendres, 17 de febrer de 2023 a les 00:00

El termini per adherir-se al compromís 2023 acaba a mitjans de març.

Un total de 45 entitats del Vallès Oriental han estat distingides amb el Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere de l’edició 2022, un distintiu que pretén fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible al sector turístic.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Comarques de Barcelona Biosphere és un projecte desenvolupat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç que a la comarca gestiona el Consell Comarcal. Garanteix la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics a partir de la certificació Biosphere de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), membre de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i adscrit al Global Sustainable Tourisme Council (GSTC) de la UNESCO. Es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Les empreses i ajuntaments que volen aconseguir la distinció o renovar-la han de seguir una metodologia de treball conjunta i complir amb una sèrie de compromisos que passen per l’assistència a formacions presencials i també pel compliment de requisits obligatoris i opcionals per a cada sector.

La Taula de Sostenibilitat, que coordina el Consell Comarcal, cada any valora les tasques realitzades per les entitats i empreses vers el programa i decideix aquelles que passen a disposició de l’Instituto de Turismo Responsable que, mitjançant auditories, determina definitivament l’obtenció o renovació del segell.

L’entrega de distintius es farà, com cada any, a la Jornada Turisme Vallès, que està previst celebrar durant el primer trimestre d’enguany. Pel que fa a l’edició 2023 del distintiu, encara hi ha de termini fins mitjans de març per inscriure’s a través del Servei de Turisme del Consell Comarcal.

 

Font:
Consell Comarcal del Vallès Oriental

Darrera actualització: 16.02.2023 | 09:37