Què volem per La Rectoria?

Dijous, 11 de juny de 2020 a les 13:00

La Rectoria, un edifici “molt nostre”.  L’Alcalde  Josep Cuch no només vol fer d’aquest edifici un equipament funcional, sinó que també vol que el poble se’n senti orgullós. 

Dijous passat pel matí tenia lloc al local social de l’Ajuntament una primera reunió per començar a parlar  sobre el procés participatiu per la definició dels usos i gestió de la La Rectoria.

En la reunió hi assitien els membres de l’equip de Govern, la tècnica de Joventut, Gema López, l’arquitecte municipal, Manuel Mangas, el responsable de Comunicació, Jordi Estruch, i dos representants de l’entitat sabadellenca Pla Estel, que és qui liderarà aquest projecte.

Aquests dos representants presentaven la seva proposta sobre com es pot dur a terme aquest procés: El seu desenvolupament en 4 fases, les reunions tècniques que s’han de mantenir, els grups que haurien de participar, etc. 

Seguint el tarannà del Govern Local, obert, proper i transparent, es vol donar participació a la ciutadania i convertir-la en part del propi procés de transformació urbana i permetre, d’aquesta manera, que els veïns i veïnes del municipi n’esdevinguin actors i no només simples usuaris.

El Govern Local és conscient que els equipaments públics són llocs de trobada i socialització per a tothom.  Aquests enriqueixen la xarxa social i potencia el treball en equip, com a poble, i fer del municipi un lloc més agradable per a tothom.

En la reunió s’anaven traçant diverses possibilitats que es miraven amb bons ulls per part dels assistents, com és la de destinar un lloc per l’Espai Jove, de tenir una sala polivalent amb equipament TIC i biblioteca per empresaris o enitats del municipi, traslladar-hi els serveis socials, reservar un espai també per la gent gran, etc.

Aquest és un projecte que es tracta amb més carinyo, perquè és La Rectoria, un edifici “molt nostre”, com deia molt bé l’alcalde Josep Cuch en la reunió.  Aquest ha estat un edifici on s’hi han desenvolupat moltes activitats socials al llarg de la història.  A part de ser la casa on vivia el mossèn del moment, també havia estat un lloc on es projectaven pel·lícules els diumenge tarda, on també s’hi feien obres de teatre i també servia de magatzem pels SM Els Reis d’Orient pels seus regals.  També és conegut que el mateix mossèn deixava fer-hi reunions escolars o de la mateixa església a la seves sales, etc.  Josep Cuch vol fer d’aquest edifici un equipament funcional i del què el poble se’n senti orgullós. 

La iniciativa de recuperar La Rectoria (actualment en desús i pendent d’una reforma substancial necessària) és doncs per incorporar-la a la xarxa d'equipaments municipals i, en base la participació ciutadana, trobar-ne els millors usos per satisfer les necessitats socials i de serveis existents.  Per això el Govern local donarà la paraula als joves, a la gent gran, als polítics, a tots els representants de les entitats municipals i a la ciutadania en general.  Es vol mantenir una dinàmica de comunicació activa perquè tothom estigui al dia del desenvolupament d’aquest projecte.

 

 

 

Darrera actualització: 11.06.2020 | 13:02