Resultat dels pressupostos participatius en l’Assemblea Ciutadana

Dimarts, 15 de desembre de 2020 a les 09:00

L’alcalde Josep Cuch manté el seu compromís de valorar la gestió del seu equip de govern i apropar-la un any més a la ciutadania.

El passat 4 de desembre se celebrava un any més una Assemblea Ciutadana de caràcter ordinari convocada per l’alcalde Josep Cuch. Enguany, a propòsit de les mesures sanitàries per la COVID-19, es va realitzar telemàticament.  La ciutadania podia escollir entre connectar-se en mode seguiment o en mode participació per donar així lloc a la seva veu.

Aquesta Assemblea ha estat novament un escenari per donar transparència a la gestió municipal, perquè la ciutadania estigui al dia de la situació del municipi.  Josep Cuch explicava la gestió portada a terme aquest any, dels projectes executats, dels que estan en curs d’execució com és el cas del procés participatiu de la Rectoria o el del camí de vianants del Camí de la Serra i també dels projectes que properament s’executaran, com és el cas d’instal·lar càmeres a la zona dels contenidors de selectiva per controlar el bon ús d’aquests, entre d’altres temes que presentava l’Ordre del Dia.

Tot seguit tenia lloc la presentació de l’estat de comptes actual de l’Ajuntament.  D’ençà l’aplicació del Pla de sanejament aplicat el 2015, any en què NIU entrava a l’Ajuntament per governar per primera vegada, que s’ha anat depurant aquest deute important que havia adquirit el Consistori.  Un deute que es preveu que a finals d’aquest any quedarà en poc més dels 500.000€ dels gairebé 1,500.000 € inicials que hipotecaven l’Ajuntament.  En aquesta línia, Cuch ha prioritzat de bon principi el diàleg amb la ciutadania i els majors creditors del Consistori per negociar i pactar la millor manera possible de liquidar aquest deute.

A continuació de la presentació del bloc de l’estat de comptes, l’Alcalde passava a anunciar els projectes més importants que el Govern local té contemplat executar aquest proper any 2021.  D’aquests, destacar el subministrament d’aigua a Samalús i algun sector de Cànoves on encara no arriba l’aigua.  També hi ha el projecte de rehabilitació de la Rectoria un cop s’hagin definit els seus usos, pel qual Cuch explicava que l’Ajuntament destinarà 80.000€ dels 430.000€ que es van rebre de la Diputació de Barcelona en concepte d’ajut econòmic per destinar a aquest projecte fins el 2023. Altres temes, no menys importants, que es van anunciar van ser el de la parcel·lació de Ca l’Esmandia i el de la segona fase d’urbanització dels seus carrers, el de l’estudi de consolidació de la zona verda de Can Volart, que afecta perillosament la zona on queden les instal·lacions de la petanca i  els habitatges que queden a sobre del barranc, i el de la creació d’un grup de voluntaris de protecció civil per donar suport en casos d’emergències o esdeveniments culturals, entre altres projectes que s’aniran veient en el decurs del 2021. 

Finalment, l’Assemblea va donar lloc a l’exposició dels resultats dels Pressupostos Participatius.  La regidora de Cultura i Ensenyament, Judit Grau, prenia la paraula per explicar que de les 4 propostes acceptades per la Comissió Mixta i que recordem una era la millora de serveis als visitants del PN del Montseny, l’altra de muntar un circuit de calistènia amb taules de tennis taula, una tercera de muntar un parc d’exercicis per a tots els públics i la quarta i última que portava per títol 12 mesos-12 espectacles, en va sortir guanyadora  aquesta quarta dels 167 vots rebuts per a les 4 propostes.  Qui va presentar la proposta, Jordi Llopis, present a l’Assemblea, va tenir l’ocasió d’explicar en directe l’objectiu de la seva proposta que es basa en seguir fomentant les relacions socials entre la ciutadania mitjançant concerts i espectacles.

L’alcalde també va voler anunciar que de la proposta guanyadora de la darrera edició dels pressupostos participatius, “Cànoves i Samalús lliure de plàstic”, va quedar un romanent que es reinvertirà per instal·lar un circuit de calistènia, ja que va ser la segona proposta més votada.

Darrera actualització: 14.12.2020 | 14:55