S’acosta el carbó a Cànoves

Diumenge, 5 de febrer de 2017 a les 05:00

La XIIIa Mostra de Carbó de Cànoves omplirà novament de tradició la nostra vil·la a partir del 18 de febrer i fins el 26 de març.

L’Associació “El Suí” de Festes i Tradicions juntament amb tots els seus col·laboradors ja treballen amb els preparatius d’aquest gran esdeveniment que pretén recuperar amb un caire festiu la tradició d’aquella feina que fins la meitat del segle XX dominava la vida econòmica de la població del Vallès: el Carboner.

Al llarg de gairebé un mes es mostrarà al públic el procés de fer carbó vegetal, procés que anirà acompanyat com sempre de diversos actes lúdics relacionats amb el món del carboneig i el seu entorn.

Com en edicions anteriors, es començarà a triar la llenya per construir la carbonera i, paral·lelament, es construirà també la barraca del carboner. Un cop muntada la carbonera, aquesta anirà cremant durant aproximadament un mes fins a l’extracció i posterior venda del carbó.

Les instal·lacions de la carbonera s’emplacen novament en els terrenys de la Rectoria que, per gentilesa de la parròquia de Sant Muç, se cedeixen per a l’ocasió.

L’ajuntament de Cànoves i Samalús dona ple suport a aquest tipus d’esdeveniments que esdevenen agents integradors social i cultural i que configuren la tradició del municipi.
Darrera actualització: 11.08.2017 | 11:00