Senyalització turística de la xarxa de senders del Vallès

Dilluns, 31 de maig de 2021 a les 13:15

Té per objectiu revisar, actualitzar i implementar elements de senyalització turística als principals eixos que recorren la comarca.

En marxa un projecte per homogeneïtzar la senyalització turística de la xarxa de senders del Vallès Oriental.

El Consell Comarcal està treballant amb la Diputació de Barcelona en un projecte per millorar la senyalització dels senders turístics de la comarca. L’objectiu és revisar, actualitzar i implementar elements de senyalització turística als principals eixos que recorren la comarca.

Els itineraris que s'han inclòs dins del projecte s'han escollit a petició del Grup de Treball de Senderisme, que coordina el Servei de Turisme del Consell Comarcal i del qual en formen part ajuntaments i associacions privades del sector, basant-se en l'estudi de la Xarxa de Camins per la Mobilitat Lenta del Vallès Oriental.

Concretament, es tracta dels senders que recorren les conques dels principals rius de la comarca: Mogent, Congost, Tenes, Riera de Caldes i Besós.

El projecte, que es desenvolupa per mitjà dels recursos de cooperació local del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona a petició del Consell Comarcal, consta de diferents fases.

Recentment s’ha començat a executar la segona fase, que consisteix en la redacció del projecte executiu dels senders de les conques dels rius Tenes, Riera de Caldes i Besós. L’any passat es va fer la primera fase, que consistia en la redacció del projecte executiu de les conques dels rius Mogent i Congost.

Serà en la tercera fase quan els dos projectes redactats s’executin sobre el terreny. S’està pendent de la resposta de Diputació sobre el recurs tècnic demanat pel Consell Comarcal per portar-ho a terme.

Per a la redacció del projecte, s’està tenint en compte els altres projectes de senyalització turística que estan implementant els diferents municipis de la comarca, per optimitzar recursos i garantir que la mobilitat entre municipis, mitjançant camins de mobilitat no motoritzada, és continuada, segura, i està ben senyalitzada.

Per altra banda, també s’està coordinant el projecte amb el del Consorci del Besós, que està desenvolupant un pla director pels camins del Vallès Oriental, i de quatre comarques més.

 

Font: 
Consell Comarcal del Vallès Oriental

Darrera actualització: 31.05.2021 | 12:59