Servei d’Ajuda a Domicili

Dijous, 7 de gener de 2021 a les 07:00

Des de la regidoria de Benestar Social es fa seguiment dels informes que presenten els Serveis Socials Municipals de les famílies del municipi que recorren al Servei d’Ajuda a Domicili (SAD).

El Servei d’Ajuda a Domicili és un servei prestat per professionals que es realitza principalment a la llar de la persona o família, on es poden oferir  atencions personals i de suport domèstic. S’adreça, en general, a les persones i/o famílies que es troben, per motius físics, psíquics o socials, en situació de manca d’autonomia temporal o permanent, o incapacitat per poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana.

L’objectiu d’aquests ajuts que ofereix Diputació de Barcelona és promoure una millor qualitat de vida de les persones usuàries, potenciant que es valguin per si mateixes i dotant-les d’unes condicions adients en el seu propi entorn i evitar, d’aquesta manera, el deteriorament de les condicions de vida.  A més, també dona suport a persones i/o famílies amb dificultats de desenvolupament personal i social, amb què es promouen les competències personals i familiars. Un darrer objectiu és donar suport a les persones cuidadores de familiars en situació de dependència.

Per tramitar aquests ajuts a la llar és necessari concertar hora amb la Treballadora Social que valora la situació familiar i emet a la Regidoria de Benestar l’informe corresponent que inclou el pressupost guia dels arranjaments a efectuar que facilita la Diputació de Barcelona.  Per fer aquest informe amb el pressupost, abans es realitza una visita domiciliària amb un arquitecte de la Diputació de Barcelona i els tècnics municipals (arquitecte i integradora social). 

El Govern local, prèvia valoració  que la família pugui comptar amb els arranjaments proposats per la Diputació de Barcelona, contracta una empresa que pugui assumir l’obra a realitzar, la compra i la instal·lació de les ajudes tècniques que consten en el pressupost de la Diputació, que és també qui finança aquests arranjaments.

Darrera actualització: 31.12.2020 | 10:09