Torna el “mes de l’orientació”, una activitat prèvia a la Fira Guia’t 2023.

Dilluns, 6 de març de 2023 a les 08:30

Una quinzena de professionals reforcen l’orientació personalitzada durant el mes de març a joves que acaben els estudis obligatoris.

Aquest mes ha començat el “Març de l’orientació”, un servei d’orientació personalitzada destinada especialment a la població jove que està en procés de finalitzar l’educació obligatòria.

Aquest servei s’oferirà durant tot el mes de març i hi col·laboren una quinzena de professionals dels ajuntaments i de l’Oficina Jove del Consell Comarcal. Es tracta d’una activitat que reforça el treball que es fa al voltant de la Fira Guia’t, que aquest 2023 es renova i torna en format presencial.

Aquesta orientació personalitzada acompanya el procés de traçar els itineraris formatius i decidir quina formació post-obligatòria cursar, en un moment que es considera vital, quan les persones joves s’han d’enfrontar, la majoria per primera vegada, a la pregunta “què vols fer?”, una pregunta que sovint genera angoixes i pressions. I també, entre la població que ja ha superat els estudis obligatoris, existeix sovint la necessitat de replantejar l’itinerari formatiu o laboral.

De fet, l’orientació no deixa de ser un acompanyament que es pot dur a terme al llarg de la vida de les persones, tenint en compte les seves capacitats, interessos, preferències, aspiracions i motivacions i, en definitiva, el seu moment vital. Per això, la voluntat d’aquesta proposta és acompanyar d’una forma més específica a les persones en el procés de traçar els seus itineraris formatius i despertar o ajudar-los a descobrir vocacions o interessos professionals.

Aquestes orientacions personalitzades són gratuïtes i es poden fer en format presencial o telemàtic, a demanda de les persones usuàries. Es poden sol·licitar mitjançant l’enllaç següent: Demana una orientació personalitzada.

Les entitats que hi col·laboren són l’Ajuntament de Granollers,  les Franqueses del Vallès, Parets del Vallès, Cardedeu, Canovelles, la Garriga, Lliçà d’Amunt, la Llagosta, la Roca del Vallès, Llinars de Vallès, Montmeló, Santa Maria de Palautordera, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà de Vall, Sant Feliu de Codines, Martorelles, Montseny i la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall del Tenes.

Enguany, la XIV edició de la Fira Guia’t se celebrarà a Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers) del 21 al 23 de març de 2023, en format presencial, i es presentarà seguint un nou model de funcionament, on l’orientació i acompanyament a les persones que visiten la Fira és l’eix sobre el qual pivota tota l’activitat.

La Fira s’organitzarà en espais sectorials per permetre aprofitar les sinèrgies que es creen entre els diferents actors que intervenen en un mateix sector (centres de formació, gremis, associacions etc.). Per a la persona visitant també ajuda a organitzar la seva experiència i a treure profit de l’oportunitat d’aquesta Fira que relacionarà l’oferta professional amb les ocupacions existents.

 

 

Font:
Consell Comarcal del Vallès Oriental

Darrera actualització: 02.03.2023 | 13:59