Capella de Sant Salvador de Terrades

Aquesta ermita neogòtica es va construir el 1930 segons el projecte de Josep M. Pericas, en el mateix lloc on s'alçava l'antiga capella.

Aquesta ermita neogòtica, construïda el 1930 segons el projecte de Josep M. Pericas, es troba emplaçada en plena muntanya al nord del terme municipal en vers el Pla de la Calma, a una altitud de 740m.   S'erigeix al mateix lloc on es trobava l'antiga capella de la qual es comencen a trobar documents al sXIII d'on s'extreu que ja existia al 1226 i que fou fundada possiblement pels senyors del Castell de Cànoves.   

L'actual edifici és d’una sola nau, amb creuer i absis pentagonal. La façana, emmarcada per pilastres que acaben en arquets cecs, té en el centre un gran arc apuntat, la porta adintellada i tres finestres també apuntades. En el capcer hi ha un gran arc parabòlic rematat per una creu de pedra. A la dreta, damunt el creuer, s'alça el campanar d'espadanya amb tres obertures d'arc de mig punt.

Aquesta ermita es troba envoltada per alguns masos com els de Can Quintana, Can Morera, Can Pou i Can Cuch. La seva proximitat a Can Quintana fa que se la conegui també per Sant Salvador de Can Quintana. El diumenge pròxim al 6 d’agost s’hi celebra un aplec.

 

Font:
Gran Enciclopèdia de Catalunya
Pere Comas (geògraf i historiador) 

 

Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 19.04.2017 | 10:38