Aquest any una estació meteorològica per Cànoves

Dilluns, 11 de gener de 2021 a les 07:00

La Regidoria de Medi Ambient aposta per la implantació d’una estació meteorològica que funcionarà amb energia solar i 3G i donarà dades locals en directe.  

El Govern local ha donat el vistiplau a la proposta de la regidoria de Medi Ambient d’adquirir una estació meteorològica per mesurar en directe els diferents factors meteorològics que esdevenen a Cànoves. 

L’estació permetrà obtenir eines de mesura i seguiment per adaptar el municipi als nous reptes climàtics.  Es tracta d'una estació meteorològica  professional Campbell Scientific que disposa de la darrera tecnologia que permet mesurar en temps real la temperatura, la humitat, la pressió atmosfèrica, el vent (direcció, intensitat, ràfegues..), la precipitació i la seva intensitat, l'evapotranspiració, la radiació solar i les hores d'insolació, o l'índex de radiació ultraviolada, entre d'altres paràmetres. L'aplicatiu també recull en gràfics l'evolució de les dades al llarg del dia, les setmanes, mesos o anys.

L'estació meteorològica s’ubicarà darrera de l’escola l’Estelada, un edifici ben ubicat i que disposa de la connexió adequada per a transferir les dades.  La càmera panoràmica de què disposa l’equipament, es té previst instal·lar prop de la pista poliesportiva i enfocarà el nucli del poble i les muntanyes del darrera.   

La regidora de Medi Ambient, Ester Villanueva, assenyala que amb aquesta estació meteorològica Cànoves  tindrà dades locals fidels i de plena actualitat del què passa al poble, ja que fins ara sempre es depenia de  les dades de l’estació meteorològica de Tagamanent, com a estació més propera.  Dades que no s’ajustaven del tot al que succeïa al municipi.  També proporcionarà una informació valuosa sobre el canvi climàtic per avaluar convenientment episodis extraordinaris que puguin succeir, com va passar l’hivern passat. L'estació disposa també d'una plataforma gràfica molt visual.  Les dades es podran consultar en directe des de la web municipal.

Aquest modern equipament, amb un cost de gairebé 10.000 euros, entrarà en funcionament aquest any i d’aquesta manera s’assolirà un altre dels punts del programa electoral que el Govern local es va marcar per aquesta legislatura.

Darrera actualització: 31.12.2020 | 12:21