Renovació del conveni per l’ús públic del Parc.

Divendres, 24 de febrer de 2017 a les 14:35

 La Diputació de Barcelona, mitjançant l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals, gestiona el Parc Natural del Montseny d’acord amb el Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc del Montseny.  

Aquest Pla Especial constitueix el substrat normatiu i d’ordenació de l’espai protegit i correspon als ajuntaments promotors el desenvolupament i la gestió d’aquests, com és el cas de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús.

Un dels objectius d’aquesta gestió és la regulació de l’ús públic a través d’una xarxa d’equipaments i serveis, per tal de garantir el dret dels ciutadans a gaudir de l’ús dels espais naturals així com alhora fer compatible l’exercici d’aquest dret amb la preservació dels recursos naturals i culturals.

D’aquesta manera, es continua potenciant un recurs turístic important per al municipi que contribueix al seu desenvolupament.  És per això que l’Equip de Govern contempla l’ús públic del Parc i la divulgació dels seus valors naturals i culturals com un dels factors dinamitzadors de  les activitats econòmiques del municipi.

Tan és així, que l’Equip de Govern aprovava en la passada Junta del 6 de febrer la pròrroga per un any més del conveni de cooperació i col·laboració establert en el seu dia entre ambdues administracions en pro aquest foment i ordenació de l´ús públic del Parc Natural del Montseny.

En un altre punt i degut la manca de recursos econòmics que presenta l’ajuntament, també s’aprovava en Junta l’acceptació del 75% de la bestreta atorgada per fer front a les despeses d’aquest servei d’informació que es desenvolupi en el municipi i rebre el 25% restant quan es justifiquin les despeses efectuades en aquest sentit. 

Darrera actualització: 24.02.2017 | 14:38