S’amplien en dos els punts de videovigilància al municipi

Dijous, 11 d'abril de 2019 a les 17:00

En la mesura que l’economia municipal permeti invertir més en aquest sentit, el govern local preveu l’ampliació de més punts arreu del municipi.

A principis de l’any passat, s’informava de la implementació d’un nou sistema de càmeres de seguretat per controlar l’accés de vehicles a les àrees urbanes, com una mesura més de seguretat per al municipi.

Com és sabut, es tracta d’un circuit tancat de dues càmeres que capturen les matrícules dels vehicles per controlar l’entrada o sortida de vehicles que no siguin veïns de la zona.  Aquestes càmeres enregistren permanentment i permeten el visionament en directe des de les dependències de la guàrdia municipal.

El sistema de càmeres detecta a l’instant un vehicle sospitós, gràcies a què les dades de la matrícula d’aquest han estat introduïdes al sistema i d’aquesta manera s’activa una alarma quan les càmeres la detecten.  Quan salta l’alarma, la guàrdia muncipal aleshores es coordina amb els Mossos d’Esquadra per obrir noves operacions en la recerca d’un determinat cas de delinqüència.

Gràcies aquest sistema, el passat mes de gener es va poder detenir a un home de 32 anys i veí de Rubí acusat de diversos delictes d’àmbit sexual comesos contra prostitutes.  Aquest home quedava amb una prostituta a través de pàgines web i se citaven en un punt acordat per portar-la a un dels dos domicilis que aquest tenia, un dels quals es localitzava a Cànoves.  

Per aquest motiu, el govern local ha apostat per aquest sistema i ha fet instal·lar dos punts més de videovigilància per ampliar i reforçar la seguretat que presta aquesta eina.  Un dels punts de control es troba situat al veïnat de Les Garrigues i l’altre a l’entrada de les Faldes del Montseny pel seu accés des de la carretera BP-5107 pel qual, l’ajuntament ha formalitzat un conveni de col·laboració amb l’ajuntament de Sant Pere de Vilamajor.

Recordem que aquest sistema el va votar la ciutadania per majoria en l’assemblea de participació ciutadana de l’any 2015 a proposta del govern local, com a conseqüència d’un episodi de furts i robaments a les cases particulars entre l’any 2014 i 2015.

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 10.04.2019 | 08:48